воскресенье, 29 декабря 2019 г.

Майстер-клас з розпису пряників

До нас у школу завітали студенти кулінарного технікума з майстер-класом по розпису імбірних пряників. 


Імбірні пряники та різнокольорову глазур студенти принесли з собою, але дали рецепт, за яким готували смаколики. 

Для пряників: 150гр цукру, 2 яйця, 80гр меду, 0,03гр ваніліну, 0,05гр соди, 0,01гр кориці, 0,03гр імбиря, 0,03гр горіху мускатного, 100гр вершкового масла, 500гр пшеничного борошна.

Глазур: 20гр яєчного білка, 0,03гр лимонної кислоти, 0,03гр ваніліну, 200гр цукрової пудри.

Процес: Цукор, яйця, мед, ванілін, сода, кориця, імбір, мускатний горіх - варити на водяній бані 10 хвилин. 
Додати вершкове масло, зняти з вогню та додати борошно. 
Замісити тісто, накрити його харчовою плівкою та поставити в морозильну камеру на 1,5-2 години. 
Випікати 3хв при t=180C.


Хто ще не встиг приготувати новорічні ласощі, раджу скористатися цим рецептом.

Комментариев нет:

Отправить комментарий